The Tragically Hip odohrali záverečný koncert

NETKY.SK • 21 August 2016, 10:59 • 2 min
The Tragically Hip odohrali záverečný koncert

BRATISLAVA - Kanadská rocková kapela The Tragically Hip, ktorej spevák Gord Downie má rakovinu mozgu v konečnom štádiu, absolvovala v sobotu posledný koncert svojho rozlúčkového turné.

slovakia

left justify in out

Vystúpenie sa konalo v meste Kinston v provincii Ontario, kde skupina v roku 1984 vznikla.

 

Predstavitelia mesta vyhlásili sobotu za Deň skupiny The Tragically Hip. Koncert v miestnom Rogers K-Rock Centre naživo vysielala kanadská televízia a zúčastnil sa na ňom aj premiér Justin Trudeau.
Skupina informovala o Downieho chorobe v máji s tým, že 52-ročnému spevákovi diagnostikovali rakovinu ešte v decembri. „Po tridsiatich rokoch, čo sme spolu ako The Tragically Hip, tisíckach predstavení a stovkách koncertných šnúr... rozhodli sme sa urobiť ešte jednu. Máme pocit, že je to správna vec, pre Gorda a pre nás všetkých," napísali vtedy členovia formácie v oficiálnom vyhlásení.


The Tragically Hip začínali v polovici osemdesiatych rokov v malých kluboch či vystúpeniami pre vysokoškolských študentov. Ich debutovou nahrávkou bolo eponymné EP, ktoré vydali v roku 1987. O dva roky neskôr nasledovala štúdiovka Up To Here, po ktorej vydali ďalších dvanásť albumov. Ten posledný s názvom Man Machine Poem uviedli na trh tento rok v júni. V roku 2005 ich uviedli do Kanadskej hudobnej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies