The Ills zahrajú na Eurosonicu s náhradným basgitaristom

NETKY.SK • 10 Január 2017, 12:24 • 2 min
The Ills zahrajú na Eurosonicu s náhradným basgitaristom

BRATISLAVA - Slovenská kapela The Ills vystúpi na najväčšom európskom showcase festivale Eurosonic v holandskom Groningene s náhradným basgitaristom Milošom Bulíkom.

slovakia

left justify in out

Ten nahradí Petra Beráka, ktorý si nedávno poranil ruku a na podujatí nemôže vystúpiť. Skupina sa predstaví na festivale 11. a 13. januára. "Bol som na cintoríne zapáliť starkému sviečku a v ruke mi praskol sklenený kahanec. Našťastie, rezná rana nebola veľmi hlboká, šľachy mám v poriadku, no na Eurosonicu hrať nemôžem. Strašne ma to štve, veľmi som sa na tieto koncerty tešil. Ale na druhej strane, bude zaujímavé pozrieť si koncert vlastnej kapely. Miloš je výborný muzikant, nebojím sa, že by to nezvládol," objasnil zranený basgitarista.

 

S Bulíkom už spolupracovali napríklad Martina Javor, La3no Cubano, Chick & Tin alebo Space Cats. S gitaristom The Ills Martinom Krajčírom pôsobil v skupine Pale Clouded White, ktorá vystúpila napríklad aj na trenčianskej Pohode. "Keď mi chalani zavolali, bol to šok, nikdy by mi nenapadlo, že sa také niečo môže stať. Prial by som im, aby takéto niečo nemuseli riešiť, no keď sa už stalo, tak verím, že to dobre dopadne. Pomohlo nám, že s Isom sme zohratí z projektu Pale Clouded White. Na Eurosonicu som nikdy nehral, teším sa, ale zároveň cítim veľký rešpekt," vyjadril sa Bulík.

 

 

Manažérka Tatiana Lehocká z agentúry Real Something, ktorá zastupuje The Ills, sa teší, že kapela našla vhodnú náhradu. "Som rada, že Miloš za Peťa zaskočí, no najdôležitejšie je, že to zranenie nie je vážne a že Peťo bude môcť po doliečení hrať ďalej. Teraz je len na chalanoch, aby si tie koncerty čo najviac užili," dodala. "Eurosonic pokladáme už dopredu za náš najdôležitejší koncert roku 2017. Bude to super, strašne sa na to všetci tešíme," povedal za kapelu Martin Krajčír.

 

Inštrumentálna kapela The Ills vznikla v roku 2008 a okrem spomínaných ju tvoria aj Miro Luky (gitara) a Ľuboš Hodás (bicie). Na konte majú albumy To Wish Impossible Things (2010), Splendor (2012), Zoya (2014) a Ornamental Or Mental (2016). Okrem Slovenska si zahrali napríklad už aj v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Srbsku, Chorvátsku, Macedónsku, Dánsku, Nemecku, Poľsku či Rakúsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies