Teroristická skupina hrozí, že z krajiny urobí "vojnovú zónu"

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 13:01 • 2 min
Teroristická skupina hrozí, že z krajiny urobí "vojnovú zónu"

Teroristická skupina hrozí, že z krajiny urobí "vojnovú zónu"

slovakia

left justify in out

Grécka teroristická skupina s názvom Sekta revolucionárov dnes vyhlásila, že vystupňuje svoje útoky a premení krajinu na "vojnovú zónu". Stalo sa tak po tom, ako sa táto ultraľavicová organizácia prihlásila k zodpovednosti za nedávne zabitie investigatívneho novinára Sokratisa Jolasa.
      Militanti vo vyhlásení uviedli, že budú viesť kampaň vražedných útokov proti polícii, podnikateľom, väzenskému personálu a novinárom, ktorých považujú za skorumpovaných.
      Vyhlásenia zo zaslaného CD-disku publikovali aténske noviny; CD obsahovalo okrem textu aj fotografiu arzenálu teroristov. Medzi zbraňami bolo na fotke 17 pištolí a samopalov, rôzne strelecké časopisy a munícia, ako aj nôž a boxery.
      "Sme vo vojne s vašou demokraciou," uviedla skupina. "Turisti musia zistiť, že Grécko už viac nie je bezpečným útočiskom kapitalizmu. Plánujeme ho premeniť na vojnovú zónu revolučných aktivít - podpaľačstvom, sabotážou, násilnými demonštráciami, bombovými útokmi a atentátmi."
      Militanti deklarovali, že neuskutočnia náhodné útoky a nespôsobia priamu hrozbu turistom.
      Novinára Jolasa (37) zastrelili útočníci 19. júla v skorých ranných hodinách pred jeho domom v Aténach.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies