VIDEO Tento tím dostal v troch zápasoch 114 gólov

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 15:40 • 2 min
VIDEO Tento tím dostal v troch zápasoch 114 gólov

PORT MORESBY – Papua-Nová Guinea hostí Pacifické hry, na ktorých sa okrem iných predstavil aj tím Mikronézie. Zdá sa, že tento tím tak skoro dieru do sveta neurobí, keď v troch zápasoch nestrelil ani gól a inkasol ich až 114.

slovakia

left justify in out

Mikronézia nastúpila na svoj prvý zápas 3.júla proti Tahiti, ktorý skončil 30-0 v ich neprospech a naznačil ďalší vývoj v skupine. O dva dni neskôr prišla podobná prehra od Fidži, ktoré porazilo Mikronéziu 38-0 a včera zavŕšil skazu tohto futbalového trpaslíka tím Vanuatu, ktorý vyhral 46-0.

Morálka hráčov Mikronézie musí byť úplne na dne, keď vezmeme do úvahy fakt, že dostali v jedinom zápase 46 gólov od tímu, ktorý je na 200.mieste v rebríčku FIFA.

 



Dobrou správou pre Mikronéziu môže byť fakt, že tieto výsledky nebudú evidované ako oficiálne, nakoľko nie sú členmi FIFA. Mužstvá na Pacifických hrách navyše pozostávajú z hráčov do 23 rokov a tento turnaj zároveň slúži aj ako olympijská kvalifikácia.

Oficiálny svetový rekord teda naďalej patrí Austrálii, ktorá v roku 2001 porazila Americkú Samou 31-0 v kvalifikácii na majstrovstvá sveta.

Čo je Mikronézia?

Federálne štáty Mikronézie sa nachádzajú v západnom Pacifiku a skladajú sa z približne 600 ostrovov zoskupených do štyroch štátov: Kosrae, Pohnpei, Chuunk a Yap.

Napriek tomu, že Mikronézia má veľmi malé územie pevniny, je táto skupina ostrovov rozptýlená v oceáne na území päťnásobne väčšom ako je rozloha Francúzska. Celková populácia Mikronézie je asi 100.000 obyvateľov.

Hoci je Mikronézia formálne nezávislý štát, v roku 1986 bola podpísaná "Dohoda o voľnom pridružení" s USA. Touto dohodou Washington prijal zodpovednosť za obranu a získal právo na zriadenie vojenských základní a zamedzil ďalším národom prístup do Mikronézie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies