Tenis-AO: Federer postúpil po päťsetovej bitke s Nišikorim

NETKY.SK • 22 Január 2017, 13:17 • 2 min
Tenis-AO: Federer postúpil po päťsetovej bitke s Nišikorim

MELBOURNE - Štvrťfinálové boje mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open budú bez Brita Andyho Murrayho.

slovakia

left justify in out

Svetová jednotka v nedeľu šokujúco prehrala s nenasadeným nemeckým tenistom Mischom Zverevom 5:7, 7:5, 2:6 a 4:6. Zverev sa v boji o účasť v semifinále stretne s úspešnejším z dvojice Roger Federer (17-Švajč.) - Kei Nišikori (5-Jap.).

 

"Ani neviem, ako sa mi to podarilo, bol som v menšej kóme. Proste som si odpodával a volejoval cestu do štvrťfinále," povedal dvadsaťdeväťročný ruský rodák. "Ku koncu som bol nadšený, ale nie nervózny. Je ľahké byť agresívny, ale ťažšie zostať pokojný a sústrediť sa na prvé podanie," dodal.

 

Murray sa prebojoval päťkrát do finále Australian Open, ale nikdy turnaj nevyhral a nepodarí sa mu to ani teraz. "Hral veľmi dobre a predviedol niekoľko výborných reflexívnych volejov, hlavne v závere zápasu, keď to bolo veľmi tesné. Proste mi to nebolo súdené. Servoval veľmi dobre a zaslúžil si zvíťaziť," uznal kvality súpera Murray, ktorý v Melbourne skončil prvýkrát pred bránami štvrťfinále od roku 2009. Už v druhom kole sa s turnajom rozlúčil aj druhý nasadený a šesťnásobný šampión Novak Djokovič. Je to prvýkrát od roku 2004, čo dvaja najvyššie postavení hráči skončili na grandslamovom turnaji ešte pred štvrťfinále.

 

Zverev sa vo štvrťfinále stretne so Švajčiarom Rogerom Federerom, ktorý v nedeľu vyradil po päťsetovej bitke Japonca Keia Nišikoriho 6:7 (4), 6:4, 6:1, 4:6 a 6:3. Nemecký tenista označil zápas s dlhoročným lídrom svetového rebríčka za svoj vysnený.

 

Federer postúpil do štvrťfinále trinástykrát za posledných štrnásť rokov. Skúsený Švajčiar mal veľmi zlý vstup do duel, keď prehrával 0:4 i 1:5. Síce dokázal vyrovnať na 5:5, no prvý set nakoniec prehral v tajbrejku 6:7 (4). Federee, ktorý hral svoj prvý oficiálny turnaj po šesťmesačnej pauze zavinenej operáciou kolena, v ďalších dvoch setoch otočil na 2:1 vo svoj prospech a v tretej hre štvrtej sady mal k dispozícii dva brejkbaly, no nevyužil ich. Následne sa to podarilo japonskému hráčovi, ktorý vyrovnal na 2:2 a vynútil si piaty set. V ňom si za stavu 0:3 vyžiadal lekárske ošetrenie chrbta, no duel už nedokázal zvrátiť a za takmer tri a pol hodiny prehral.

 

Ďalej ide aj Stan Wawrinka. Švajčiar nasadený ako číslo štyri si poradil s Talianom Andreasom Seppim v troch tajbrejkoch. Vo štvrťfinále nebude chýbať ani dvanásty nasadený Francúz Jo-Wilfried Tsonga, ktorý zdolala Daniela Evansa z Veľkej Británie v štyroch setoch 6:7 (4), 6:2, 6:4 a 6:4.

 

dvojhra - osemfinále:

Stan Wawrinka (4-Švajč.) - Andreas Seppi (Tal.) 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4), Mischa Zverev (Nem.) - Andy Murray (1-V.Brit.) 7:5, 5:7, 6:2, 6:4, Jo-Wilfried Tsonga (12-Fr.) - Daniel Evans (V.Brit.) 6:7 (4), 6:2, 6:4, 6:4, Roger Federer (17-Švaj.) - Kei Nišikori (5-Jap.) 6:7 (4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona