Športovec, ktorý nás mal reprezentovať v Tokiu, podľahol zákernej chorobe

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 06:05 • 2 min
Športovec, ktorý nás mal reprezentovať v Tokiu, podľahol zákernej chorobe

Úspešný slovenský paralympionik Marek Kamzík zomrel vo veku 46 rokov na COVID oddelení.

slovakia

left justify in out

Nešťastná správa zasiahla v stredu celú slovenskú paralympijskú rodinu.  Vo veku 46 rokov zomrel reprezentant v paratlaku na lavičke Marek Kamzík,  rodák z Veľkého Krtíša. Ten sa predstavil na paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro 2016, kde v kategórii nad 107 kilogramov obsadil šieste miesto, štartovať chcel aj v lete 2021 na paralympiáde v japonskom Tokiu a bojovať tam o medailu.


Kamzík mal v ostatných dňoch ležať v nemocnici so zlyhávajúcimi orgánmi na COVID oddelení a na prístrojoch. 

 

„Pred tým, než išiel do nemocnice, bol v skvelej forme. Došli mi slová….“, povedal pre SPV po zverejnení smutnej informácie tréner reprezentácie v paratlaku na lavičke Michal Čapla, ktorý svojho zverenca sprevádzal v Riu a chystal sa aj do Tokia.


img


"Marek trénoval doma vo Veľkom Krtíši a bol členom klubu M&J Fit Club Bánovce nad Bebravou. V dôsledku čiastočného rázštepu chrbtice a syndrómu fixovanej miechy pretekal v skupine telesne znevýhodnených športovcov. Bol viacnásobným majstrom Slovenska, v júli 2019 reprezentoval našu krajinu na IPC MS v kazašskom Nur Sultane," informuje web paralympíjskeho výboru.

 

Vo februári 2020 vybojoval na Svetovom pohári v Manchestri svoju prvú medailu – striebornú.

 

Aj pred pár dňami mal v pláne cestu do rovnakého mesta s chuťou ešte vylepšiť svoj výkon. Namiesto do Manchestru však zamieril do nemocnice. A zákerná choroba prekazila navždy plány športovca a milovníka hôr. Zostali po ňom dve deti.

 

Česť jeho pamiatke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies