TE: Tréner Zvolena v úvode prípravy so siedmimi útokmi

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 12:22 • 2 min
TE: Tréner Zvolena v úvode prípravy so siedmimi útokmi

ZVOLEN - Až sedem útočných formácií bude mať v úvode prípravy na ľade tréner extraligového hokejového klubu HKM Zvolen Josef Turek.

slovakia

left justify in out

Mužstvo spod Pustého hradu začne s druhou fázou spoločnej prípravy v nedeľu 26. júla. "Od prvého tréningu by na ľad malo ísť 7 útokov a 5 obranných dvojíc, teda črtá sa tu slušná konkurencia. Zostavu už z väčšej časti v hlave mám, ale budem rád, ak ma príjemne prekvapí niektorý z hráčov na skúške. Pri rozhodovaní o definitívnom zložení mužstva bude pre mňa hlavným kritériom výkonnosť. Postavíme na začiatku káder, ale určite sa s ním bude hýbať. V polovici augusta, po Zábojníkovom memoriáli, môže byť všetko inak, ako bolo koncom júla. Zoštíhľovanie kádra bude prebiehať priebežne. Je v ňom menej skúsených hráčov, preto chceme viac trénovať. Aj v deň zápasu dostanú hráči tréningovú dávku," cituje internetová stránka zvolenského mužstva trénera Tureka, jeho pomocníkom bude Andrej Podkonický.


Tréner Turek sa rozhodol v novej extraligovej sezóne staviť na mladých brankárov. "Nebojím sa toho. Musíme si spomenúť, koľko rokov mal Marek Šimko, keď vychytal pre Zvolen titul. Mal asi len o rok viac, ako má teraz Baroš, a chytal tak, že tri sezóny vlastne nepustil do brány žiadneho druhého gólmana, ktorý tu bol. Petrík vlani držal nad vodou juniorov. Nemám problém nasadiť mladých hráčov. Sú po hokeji hladnejší, musia mať však primeranú kvalitu," doplnil kouč Zvolenčanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies