TdF: Armstrong späť na francúzskych cestách, podporí charitu

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 16:10 • 2 min
TdF: Armstrong späť na francúzskych cestách, podporí charitu

LA VERNET - Zdiskreditovaný americký cyklista Lance Armstrong sa vrátil na francúzske cesty, aby pre charitatívne účely odjazdil časť trasy z prebiehajúcich pretekov Tour de France.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročný Texasan počas jedného dňa nesúťažne absolvuje trasy dvoch etáp, na ktorých sa o deň neskôr vydajú samotní jazdci.
     

Američan, ktorý po priznaniach zo systematického dopingu prišiel o všetkých sedem titulov z TdF, sa rozhodol podporiť v charitatívnej jazde bývalého anglického futbalového reprezentanta Geoffa Thomasa. Ten rovnako ako Američan vyhral v minulosti boj s rakovinou. Obaja veria, že vďaka charitatívnej jazde vyzbierajú sumu viac ako 1 milión amerických dolárov, ktorá pôjde na konto nadácie na boj s leukémiou. Ku konečnej sume nemajú ďaleko, vyzbierali už 938-tisíc USD.
     

Prítomnosť Armstronga, ktorý sa na Tour súťažne predstavil naposledy v roku 2010, strhla vo štvrtok pozornosť médií. "Viem, že voči mojej prítomnosti tu vo Francúzsku existujú výhrady. No som tu kvôli Geoffovi a jeho nadácii," citovala Armstronga agentúra dpa. Ten dostal od reportérov i otázku, či verí, že súčasná cyklistika je očistená od dopingu. "Ako môžem zodpovedať takúto otázku? Nie som na to špecialista," reagoval.
     

Aktuálny líder pretekov Chris Froome, ktorého matka zomrela na leukémiu, privítal charitatívne podujatie, zároveň však zdôraznil, že Armstrong sa reálne na Tour nevrátil a že jeho prítomnosť vo Francúzsku nie je pre pretekárov žiadnym problémom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies