Tawamba v Zlatých Moravciach končí, podpísal trojročnú zmluvu s Partizanom Belehrad

NETKY.SK • 28 November 2016, 12:33 • 2 min
Tawamba v Zlatých Moravciach končí, podpísal trojročnú zmluvu s Partizanom Belehrad

BELEHRAD- Kamerunský futbalista Léandre Gael Tawamba Kana nenadviaže opätovnú spoluprácu s FC ViOn Zlaté Moravce, kde pôsobil v uplynulej sezóne (v jesennej časti ročníka 2015/2016 strelil dovedna 11 gólov, pozn.) a v prvej polovici novembra sa po rozviazaní zmluvy a ukončení sedemmesačného pôsobenia v kazašskom klube Kajrat Almaty objavil na tréningu fortunaligového tímu od Žitavy.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný rodák z Yaoundé (nar. 20. decembra 1989) podpísal v nedeľu kontrakt na tri roky s úradujúcim srbským vicemajstrom FK Partizan Belehrad. Nová akvizícia "červeno-bielych" Tawamba dostal pre neho tradičný dres s číslom 3, kamerunského útočníka predstavil aj športový riaditeľ belehradského klubu Ivica Iliev. Takmer 190 cm vysoký africký zakončovateľ si okrem Zlatých Moraviec na Slovensku obliekal aj dresy Nitry a Ružomberka.

 

FK Partizan Belehrad získal desať majstrovských titulov ešte v juhoslovanskej najvyššej súťaži, ďalších osem prvenstiev pridal v spoločnej srbsko-čiernohorskej súťaži. V samostatnej srbskej lige triumfoval dosiaľ sedemkrát, naposledy v sezóne 2014/2015. V aktuálnom ročníku figuruje po 17. kole na 2. mieste tabuľky s 38 bodmi (bilancia: 12 - 2 - 3, skóre 32:12), má šesťbodový odstup na lídra a rivala z metropoly Crvenu Zvezdu Belehrad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies