Táto choroba môže zvýšiť riziko úmrtia na COVID-19 až 12-krát

NETKY.SK • 27 Júl 2020, 17:43 • 2 min
Táto choroba môže zvýšiť riziko úmrtia na COVID-19 až 12-krát

Cukrovka môže až 12-krát zvýšiť riziko úmrtia na COVID-19. Informoval o tom časopis MedicalXpress s odkazom na údaje z amerických Centier pre kontrolu a prevenciu chorôb.

slovakia

left justify in out

Cukrovka zvyšuje riziko hospitalizácie

Podľa štatistík majú diabetici infikovaní koronavírusom šesťkrát vyššiu pravdepodobnosť hospitalizácie ako iní pacienti.

 

U pacientov s cukrovkou je tiež 12-krát väčšia pravdepodobnosť, že zomrú na koronavírus. Toto je záver, ku ktorému dospeli odborníci z Kalifornskej univerzity. Ich výskum je publikovaný v časopise MedicalXpress.

 

img

 

Štatistika zhromaždená počas niekoľkých mesiacov pandémii ukázala, že cukrovka je na druhom mieste po kardiovaskulárnych ochoreniach, pokiaľ ide o závažnosť komplikácií vyvolaných COVID-19.

 

Cukrovka znižuje imunitu

Profesor Kalifornskej univerzity Prakash Deedwania pripomenul, že cukrovka má množstvo pridružených komplikácií, vrátane ochorenia obličiek, mozgovej príhody, infarktu myokardu, zhoršenej inervácie končatiny a poškodenia zraku.

 

Najzávažnejšou komplikáciou tohto ochorenia je zníženie účinnosti imunitného systému a závažný priebeh infekčných chorôb.

 

img

 

Profesor odporučil, aby diabetici pravidelne kontrolovali hladinu cukru v krvi a zostali v kontakte s lekármi. Okrem iného by títo pacienti mali žiť aktívnejší život a dobre spať.

 

Kontakt s lekárom a telemedicína

Doktor Joshua Joseph z Ohio State University odporučil, aby pacienti s vysokou hladinou cukru v krvi boli v neustálom kontakte so svojimi lekármi a sociálnymi pracovníkmi.

 

V tejto veci môže pomôcť aj použitie telemedicíny. Týmto spôsobom budú môcť pacienti odovzdávať lekárom údaje o hladine cukru v krvi a ďalšie informácie o svojom zdravotnom stave.

 

Na základe týchto údajov budú lekári schopní rozhodnúť o potrebe umiestniť pacienta do nemocnice. A tiež budú môcť ho izolovať od pacientov infikovaných koronavírusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies