Tapety sú zase v móde

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 11:55 • 2 min
Tapety sú zase v móde

BRATISLAVA - Chystáte sa zmodernizovať vaše bývanie? Chcete nejako oživiť obyčajné steny? Zabudnite na maľovanie a vyskúšajte tapety.

slovakia

left justify in out

Klasikou medzi tapetami sú celkom iste tapety papierové. Zoženiete ich v každom dobrom papiernictve. Sú pomerne cenovo dostupné a napriek tomu si môžete vyberať z veľmi zaujímavých vzorov a potlačí. Papierové tapety s jemným vzorom môžete použiť do celej miestnosti. Výrazné radšej len na jednu stenu.

 

Ak chcete mať niečo naozaj nevšedného, ​​potom si rozhodne kúpte textilné tapety. Vyrábajú sa z ústrižkov juty alebo hodvábu na papierovom podklade a oproti papierovým tapetám vyzerajú naozaj luxusne. Síce sú drahšie ale v kombinácii s maľbou už nebudete potrebovať žiadne ďalšie dekorácie. Ich nevýhodou však môže byť zlá údržba.

 

Podobne ako textilné tapety sa vyrábajú aj z PVC. Tiež majú papierový podklad. Ovšem tieto tapety sú veľmi ľahko udržiavateľné.

 

Samolepiace tapety zoženiete v niekoľkých rôznych šírkach. Zelenú im dali dokonca aj bytoví dizajnéri. Ak zvládnete techniku ​​lepenia, potom máte v rukách naozaj úžasný nástroj na zveľadenie čohokoľvek. Používajú sa na kuchynské linky, na starý nábytok a dokážu premeniť aj staré umakartové jadro v úplne novú krásnu kúpeľňu. Vyberať môžeš z hromady potlačí

 

Základným pravidlom pri kúpe tapety je dobre merať. Poriadne si zmerajte plochu, ktorú hodláte tapetovať. Nezabúdajte na špeciálne lepidlo na tapety. Vyberať môžete medzi tekutými, alebo práškovými, ktoré je nutné rozmiešať vo vode.

 

Mysli tiež na to, že tapety sú veľmi výrazným prvkom. Hodí sa preto tapetovať iba jednu, maximálne dve steny v interiéri, aby ste si zbytočne nezmenšili opticky priestor.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies