Tampa s Černákom zdolala Floridu 2:0, Bedard za Chicago 1+2

NETKY.SK • 4 Október 2023, 09:15 • 2 min
Tampa s Černákom zdolala Floridu 2:0, Bedard za Chicago 1+2

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v noci na stredu v prípravnom zápase pred novou sezónou NHL nad Floridou 2:0. Lightning podržal v Orlande 25 zákrokmi brankár Jonas Johansson, ktorý si pripísal druhé čisté konto v príprave.

slovakia

left justify in out

Černák vyslal na bránku súpera dve strely a v druhej tretine dostal desaťminútový osobný trest za nešportové správanie sa. Ešte v prvej tretine ho trafil puk do oblasti tváre a krku a zamieril do šatne, v druhej časti sa však vrátil do hry.

 

Neuspelo Colorado s Tomášom Tatarom, ktoré prehralo v Dallase 1:3. Slovenský útočník zaznamenal počas 19:29 min. na ľade iba jednu mínusku. Šancu v zostave Vegas dostal Jakub Demek, jeho Golden Knights podľahli San Jose 0:2. Demek odohral v drese úradujúceho šampióna 10:31 min. Mladý slovenský center bojuje o nováčikovskú zmluvu s Knights, ktorí ho draftovali v roku 2021 zo 128. miesta.

 

Ďalší vydarený zápas odohral Connor Bedard, tohtoročná draftová jednotka. Osemnásťročný kanadský center pomohol k triumfu Chicaga nad Detroitom (4:2) gólom a dvomi asistenciami. Bedard skóroval v závere do prázdnej bránky, bol to jeho prvý gól v hlavnom kempe Blackhawks. V troch prípravných stretnutiach nazbieral dokopy päť bodov (1+4).

 

Sumár výsledkov:

Boston - Washington 4:5 pp
Tampa Bay - Florida 2:0
Dallas - Colorado 3:1
Chicago - Detroit 4:2
Los Angeles - Anaheim 4:1
Vegas - San Jose 0:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Yardbarker
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies