Ďalšia ekologická katastrofa! Inšpekcia preveruje masívny úhyn rýb a rakov

NETKY.SK • 5 August 2021, 12:07 • 2 min
Ďalšia ekologická katastrofa! Inšpekcia preveruje masívny úhyn rýb a rakov

BRATISLAVA – Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) prešetruje masívny úhyn rakov, rýb a ďalších vodných živočíchov na vodnom diele Gabčíkovo – Hrušovská zdrž.

slovakia

left justify in out

Na úhyn rakov na Dunaji upozornil Denník N, ktorý sa domnieva, že za masívny úhyn vodných živočíchov je zodpovedná Vodohospodárska výstavba (VV), ktorá pár dní predtým testovala novú pravú plavebnú komoru na vodnom diele Gabčíkovo

 

Zdrž Hrušov, ktorá je jeho súčasťou, sa nachádza v Chránenom vtáčom území Dunajské luhy. VV následne úroveň vody opäť zvýšila, čo mohlo zapríčiniť odplavenie mŕtvych živočíchov po prúde rieky.

Inšpekcia začala konať v stredu na občiansky podnet. Odbor inšpekcie ochrany vôd Inšpektorátu životného prostredia Bratislava vykonal obhliadku miesta, kde došlo k úhynu rýb a rakov.

 

Prípad zároveň vyšetruje odbor inšpekcie ochrany prírody a krajiny inšpektorátu životného prostredia. Hovorkyňa SIŽP Tamara Lesná uviedla, že keďže sa prípad momentálne vyšetruje, nie je možné poskytnúť bližšie informácie. 

 

Prečítajte si tiež: Na rieke Hron došlo k ekologickej katastrofe. Miestni rybári zbierajú tony uhynutých rýb!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies