Taliban vykonal druhú verejnú popravu od prevzatia moci v Afganistane

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 18:00 • 2 min
Taliban vykonal druhú verejnú popravu od prevzatia moci v Afganistane

KÁBUL - Afganské radikálne hnutie Taliban dalo vykonať druhú verejnú popravu od augusta 2021, keď sa opätovne ujalo moci v krajine. Poprava muža, usvedčeného z vraždy piatich ľudí sa konala v areáli mešity v provincii Laghmán

slovakia

left justify in out

Afganské radikálne hnutie Taliban dalo vykonať druhú verejnú popravu od augusta 2021, keď sa opätovne ujalo moci v krajine. Poprava muža, usvedčeného z vraždy piatich ľudí sa konala v areáli mešity v provincii Laghmán, informovala v utorok agentúra AFP.

 

"Poprava prebehla na verejnosti v meste Sultán Ghází Bábá... takým spôsobom, aby (usvedčený muž) trpel a stal sa tak odstrašujúcim príkladom pre ostatných," uvádza sa vo vyhlásení miestnych predstaviteľov. Jeden zo zamestnancov regionálneho Úradu pre informácie a kultúru pre AFP povedal, že na popravu zastrelením sa prišlo pozrieť približne 2000 ľudí. Boli medzi nimi i príbuzní vrahových obetí. Podľa miestnych úradov sa odsúdenie i poprava konali v súlade s islamským právom šaría.

 

AFP upozorňuje, že verejné popravy boli bežnejším javom počas prvej vlády Talibanu v rokoch 1996-2001. Od opätovného prevzatia moci dal Taliban zatiaľ verejne vykonať len dve popravy, prvú vlani v decembri v provincii Faráh na západe Afganistanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies