Talianska vláda sprisni protiteroristické opatrenia

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:28 • 2 min
Talianska vláda sprisni protiteroristické opatrenia

RÍM - Taliansky minister vnútra Angelino Alfano opätovne varoval pred akútnym nebezpečenstvom teroristických útokov. Zároveň avizoval, že jeho vláda pripravuje sprísnenie bezpečnostných opatrení i legislatívy týkajúcej sa boja proti terorizmu, informovali talianske médiá.

slovakia

left justify in out

Na zvýšené teroristické hrozby v rôznych oblastiach sveta upozornili v uplynulých dňoch aj rezorty zahraničných vecí Nemecka a Rakúska.

 

Taliansko je súčasťou medzinárodnej koalície bojujúcej proti organizácii Islamský štát. Jeho metropola Rím je navyše hlavným mestom kresťanstva a teda možným cieľom teroristov, varoval Alfano. Vláda preto uplatní aj voči prípadným útokom fundamentalistov opatrenia, ktoré doteraz používala v boji proti organizovanému zločinu, dodal.

 

Podľa Alfana by Európska únia mala sprísniť kontrolu cestujúcich pri letoch z krajín, v ktorých prebiehajú konflikty, aby sa zabránilo presunom možných teroristov.

 

Ako informoval Claudio Galzerano, riaditeľ medzinárodného protiteroristického oddelenia policajnej jednotky pre prevenciu útokov UCIGOS, na strane extrémistov z Islamského štátu bojuje okolo 50 Talianov. Súčasne poznamenal, že fundamentalistický terorizmus je obrovskou výzvou pre globálnu bezpečnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies