Neporazený boxer Tyson Fury oznámil koniec kariéry

NETKY.SK • 13 August 2022, 15:55 • 2 min
Neporazený boxer Tyson Fury oznámil koniec kariéry

Svet boxu sa lúči s Tysonom Furym. Britský boxer včera na sociálnych sieťach oznámil koniec svojej legendárnej kariéry, počas ktorej nespoznal v ringu premožiteľa.

slovakia

left justify in out

„Obrovské ďakujem patrí každému, kto počas rokov ovplyvnil moju kariéru. Po dlhých a ťažkých rozhovoroch som sa v deň svojich 34. narodenín rozhodol povedať bon voyage,“ prezradil Fury, ktorý sa môže pochváliť obdivuhodným rekordom 32-0-1.

 

 

Premožiteľ ikonického Vladimira Klička naposledy v apríli zdolal Dilliana Whytea na vypredanom štadióne vo Wembley (94 tisíc divákov) v 6. kole na TKO, pričom išlo o jeho návrat do Anglicka po štyroch rokoch. Po dueli sa v ringu nečakane objavil aktuálny šampión UFC v ťažkej váhe Francis Ngannou a fanúšikovia doslova lapali po dychu. „Som šampión v ťažkej váhe v boxe, on je šampiónom ťažkej váhy v UFC. Je v skvelej forme, pozrite sa na jeho svaly,“ povedal Fury na adresu bojovníka, ktorému 1. januára 2023 vyprší v UFC zmluva a ostane na voľnej nohe.

 

 

Ngannou sa následne nechal počuť, že duel by sme mohli vidieť na začiatku budúceho roka a jeho vysnívaným dejiskom je Afrika, keďže pochádza z Kamerunu. Podľa komentátora Bernarda Osunu zo stanice ESPN pôjde o hybridný súboj v ringu s rôznymi pravidlami a rukavicami na MMA. Ak sa duel uskutoční, pôjde o jeden z najväčších zápasov v histórii bojových športov.

 

 

Práve rôzne exhibičné zápasy by mali predstavovať budúcnosť pre rodáka z Manchesteru, ktorý by chcel obnoviť aj spoluprácu s wrestlingovou WWE. Fury v minulosti porazil na podujatí Crown Jewel obra Brauna Strowmana a záujem o zápas s ním prejavil aj dvojnásobný WWE šampión Drew McIntyre zo Škótska, ktorého v septembri čaká prestížny zápas o Undisputed WWE Universal Championship proti držiteľovi titulu Romanovi Reignsovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona