Talianska polícia likviduje tábor migrantov na hranici s Francúzskom

NETKY.SK • 30 September 2015, 12:48 • 2 min
Talianska polícia likviduje tábor migrantov na hranici s Francúzskom

RÍM - Talianska polícia dnes na úsvite začala odstraňovať stanový tábor, ktorý si stovky migrantov postavili popri ceste vedúcej pozdĺž pobrežia neďaleko mesta Ventimiglia na hranici s Francúzskom. Informovali o tom dnes talianske televízie.

slovakia

left justify in out

Akciu karabinierov nariadila prokuratúra mesta Imperia na základe trestného podania ohľadom opakovaných krádeží elektriny a vody.

 

Ako informovala spravodajská televízia France24, obyvateľom tábora postaveného bez povolenia už niekoľko mesiacov pomáhala mimovládna organizácia No Border, ktorej aktivisti ho aj protiprávne napojili na zdroj elektriny. France24 dodala, že ôsmich z týchto aktivistov minulý týždeň miestne úrady z mesta vyhostili.

Časť migrantov tábor opustila ešte pred príchodom polície a ďalší sa odmietli podrobiť nariadeniu úradov, pričom mnohí vyliezli na balvany pri pobreží a vyhrážajú sa, že sa hodia do mora. Polícia celú oblasť obkľúčila a zablokovala prístup k hranici, informovala agentúra Reuters.

 

Tábor začal vznikať v júni a v poslednom čase v ňom žilo do 300 ľudí. Polícia sa niekoľkokrát neúspešne pokúšala zlikvidovať ho.

 

Taliansko spolu s Gréckom sú od začiatku tohto roku vystavené najväčšiemu náporu migrantov z Blízkeho východu, ale aj z Afriky a Ázie. Len do Talianska ich dorazilo viac ako 130.000. Taliansko i Grécko sú však pre týchto migrantov vstupnou bránou do EÚ, ktorá tak čelí najväčšej utečeneckej vlne od konca druhej svetovej vojny.

 

Ako spresnila agentúra Reuters, migranti sa zhromažďujú na talianskej strane hranice s Francúzskom, pretože to im odmieta povoliť prekročiť svoju hranicu odvolávajúc sa na nariadenia EÚ, podľa ktorých sa o migrantov musí postarať Taliansko.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies