Talianska pobrežná stráž za jediný deň zachránili asi 4000 migrantov

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 19:41 • 2 min
Talianska pobrežná stráž za jediný deň zachránili asi 4000 migrantov

RÍM - Približne 4000 migrantov sa dnes podarilo zachrániť v priebehu jedného dňa pri pobreží Líbye. Informovala o tom talianska pobrežná stráž, ktorú citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pobrežná stráž dnes koordinovala v Stredozemnom mori dovedna 40 rôznych záchranných misií. K zvýšenému počtu zachránených migrantov prispelo zlepšenie plavebných podmienok v oblasti po niekoľkých dňoch nepriaznivého počasia.

 

Predstavitelia pobrežnej stráže zatiaľ nevedia potvrdiť správy z prostredia eritrejskej komunity o nezvestnom plavidle so 400 utečencami, ktoré údajne vyplávalo v nedeľu z egyptskej Alexandrie.

Morská cesta medzi Líbyou a Talianskom je momentálne hlavnou trasou pre migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európy. Dôvodom je dohoda medzi Európskou úniou a Tureckom o vracaní migrantov z Grécka do Turecka.

 

Väčšina migrantov smerujúcich z Líbye do Talianska sa plaví na vratkých rybárskych lodiach alebo gumených člnoch. Mieria na ostrov Lampedusa alebo na Sicíliu. Niektoré plavidlá vyrážajú do Európy aj z egyptských prístavov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies