Taliani zdolali Bulharov, Prandelli vyzdvihol výkon Buffona

NETKY.SK • 7 September 2013, 11:02 • 2 min
Taliani zdolali Bulharov, Prandelli vyzdvihol výkon Buffona

PALERMO - Reprezentanti Talianska zvíťazili v piatkovom šlágri B-skupiny v rámci európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie v sicílskom Palerme nad Bulharskom tesne 1:0 a upevnili si vedúcu pozíciu.

slovakia

left justify in out

Taliani majú pred Bulharmi momentálne náskok siedmich bodov, do konca zostávajú ešte tri zápasy. Jediný gól "squadry" dal hlavou v 38. min 31-ročný útočník Alberto Gilardino po presnej prihrávke od Antonia Candrevu.

Tréner krajiny z Apeninského polostrova Cesare Prandelli vyzdvihol po zápase výkon svojich zverencov, špeciálne však pochválil skúseného brankára Gianluigiho Buffona, ktorý si pripísal 135. štart za národný tím. Od vyrovnania rekordu Fabia Cannavara ho delí jeden zápas. "Gigi nás zachránil, dnes bol výnimočný. Všetci hráči hrali skvele, na ihrisku nechali všetko," povedal Prandelli. 

Bulharsko uvedomujúc si dôležitosť stretnutia si vytvorilo dostatok šancí na skórovanie, no nedokázalo prekonať 35-ročného Buffona. Štvornásobní majstri sveta Taliani si môžu zabezpečiť účasť na svetovom šampionáte v utorkovom meraní síl proti Česku, ktoré v piatok prekvapujúco nestačilo v Prahe na Arménsko (1:2). "Sme krok od majstrovstiev sveta, ale momentálne nie je jednoduché to dosiahnuť, pretože veľa hráčov nie je v optimálnej forme," dodal Prandelli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies