Takmer tretina Holanďanov chce totálne uzavretie hraníc

NETKY.SK • 15 September 2015, 15:59 • 2 min
Takmer tretina Holanďanov chce totálne uzavretie hraníc

BRUSEL/AMSTERDAM - Holandsko by malo zatvoriť svoje hranice všetkým prisťahovalcom, nielen žiadateľom o azyl. Myslí si to takmer tretina Holanďanov, podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý dnes zverejnila televízna stanica NOS.

slovakia

left justify in out

Celkom 28 percent respondentov súhlasilo s názorom, že vládny kabinet by mal uzavrieť hranice pre všetky formy migrácie, vrátane ľudí z iných európskych krajín. Len mierna nadpolovičná väčšina (52 percent) uviedla, že štátne hranice by nemali byť uzatvorené.

 

Holandsko v pondelok oznámilo plány na zvýšenie náhodných kontrol na svojich hraniciach s Nemeckom a Belgickom, v snahe čeliť narastajúcemu počtu utečencov z Iraku a Sýrie. Prieskum televízie NOS naznačil, že 78 percent ľudí, ktorí podporujú protiimigračne zameranú Stranu slobody (PVV) sú za zatvorenie hraníc, rovnako ako 31 percent priaznivcov Socialistickej strany. Voliči vládnej liberálnej strany VVD sa za úplnú uzáveru hraníc vyslovili 28-percentnou podporou.

 

Na otázky o pravdepodobnom vplyve utečencov na dianie v Holandsku 47 percent ľudí uviedlo, že očakáva negatívny vplyv a 43 percent uviedlo, že v spojení s migrantmi očakáva zhoršenie bezpečnostnej situácie. Prieskum sa tiež zameral na to, akú úlohu by mala v tejto otázke zohrávať EÚ, pričom približne polovica z opýtaných uviedla, že je to dobrý nápad rozdeliť utečencov medzi viaceré krajiny EÚ. Jeden z piatich Holanďanov uviedol, že Holandsko by už nemalo prijímať žiadnych ďalších utečencov v rámci prerozdeľovacieho plánu Európskej komisie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies