Szydlová neľutuje, že nepodporila znovuzvolenie Tuska, spravila by to znova

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 12:21 • 2 min
Szydlová neľutuje, že nepodporila znovuzvolenie Tuska, spravila by to znova

VARŠAVA - Poľská premiérka Beata Szydlová tvrdí, že neľutuje pokus o zablokovanie opakovaného zvolenia Donalda Tuska za predsedu Európskej rady a podľa vlastných slov by to spravila znova.

slovakia

left justify in out

Szydlová zároveň obvinila Tuska, bývalého poľského premiéra, z podpory poľskej politickej opozície s tým, že "nie je nestranným európskym lídrom".

"Som veľmi rada, že som sa vtedy takto rozhodla, spravila by som to znova," povedala Szydlová v rozhovore pre poľskú verejnoprávnu televíznu stanicu TVP ohľadom svojho odporu voči znovuzvoleniu Tuska do funkcie prezidenta EÚ.

Szydlovej neúspešný pokus o tento krok v marci postavil Poľsko proti zvyšným 27 členským štátom EÚ a mnoho Poliakov ho považuje za zlyhanie. Vládnuca strana Právo a spravodlivosť (PiS) odvtedy zaznamenáva pokles obľúbenosti, vyplýva z prieskumov verejnej mienky.

Napriek poklesu podpory strany PiS sa pre ňu však nič zásadné nemení. V poľskom parlamente má totiž väčšinu a ďalšie voľby sú naplánované až na jeseň 2019.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies