Szijjártó: Ťarchu riešenia migračnej krízy nemožno uvaliť výhradne na Turecko

NETKY.SK • 9 Február 2016, 15:51 • 2 min
Szijjártó: Ťarchu riešenia migračnej krízy nemožno uvaliť výhradne na Turecko

BUDAPEŠŤ - Ťarchu riešenia migračnej krízy nie je možné uvaliť výhradne na Turecko, svoje úlohy a povinnosti v tejto záležitosti má aj Európska únia. Po schôdzke so šéfom tureckej diplomacie Mevlütom Čavušoglom v Budapešti to dnes vyhlásil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Szijjártó podľa agentúry MTI pripomenul, že úlohou EÚ je zabezpečiť ochranu Európy z juhu, k čomu by bol potrebný druhý obranný val ťahajúci sa na hraniciach Macedónska a Bulharska.

"Regionálne konflikty, ktoré sú príčinou tejto krízy, sa stále viac prehlbujú a neexistujú žiadne náznaky riešenia migračnej krízy. Islamský štát aj naďalej okupuje významné územia, sýrsky konflikt sa nezmiernil a situáciu komplikujú aj udalosti na Blízkom východe," vykreslil situáciu maďarský minister.

 

Podľa jeho názoru Turecko podáva úctyhodný výkon pri realizácii akčného plánu EÚ-Turecko, ktorý by bolo potrebné čo najskôr uskutočniť. Únia sa však po tom, čo uzatvorila dohodu s Tureckom, musí ešte postarať o zabezpečenie ochrany Európy smerom z juhu.

 

"Povinnosťou EÚ nie je prijať tých, čo opustia svoje domovy, ale pomôcť k tomu, aby sa čo najskôr mohli vrátiť do svojej vlasti a tam mohli žiť dôstojný život. Na to je nutná turecká pomoc," zdôraznil Szijjártó, ktorý ubezpečil tureckého ministra o solidarite v boji proti terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies