Szczesny v utorok netrénoval, trápi ho členok

NETKY.SK • 12 November 2013, 17:15 • 2 min
Szczesny v utorok netrénoval, trápi ho členok

GRODZISK WIELKOPOLSKI - Brankár poľskej futbalovej reprezentácie a Arsenalu Londýn Wojciech Szczesny neabsolvoval utorkový dopoludňajší tréning národného tímu pod vedením nového trénera Adama Nawalku pred piatkovým medzištátnym prípravným stretnutím proti výberu Slovenska.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný rodák z Varšavy sledoval úvod tréningu z lavičky, po niekoľkých minútach krivkajúc odišiel do šatne. Szczesny si podľa lekára poľskej reprezentácie Jaceka Jaroszewského privodil počas spánku zranenie členka, zdravotný problém však nezabráni jeho prípadnej účasti v piatkovom dueli. "Niekedy sa to stane. Keď ráno vstal, nič ho nebolelo, až náhle pocítil bolesť," cituje Jaroszewského portál przegladsportowy.pl. "Ide o chrupavku členkového kĺbu. Mohlo sa stať, že Szczesny spal v zlej polohe a to bolo príčinou. Dostal lieky proti bolesti, ktoré by mu mali pomôcť. Zranenie nie je vážne, v stredu by sa mal zapojiť do tréningu," dodal Jaroszewski.

Okrem brankára londýnskych "kanonierov" figuruje v Nawalkovej nominácii na blížiace sa medzištátne prípravné stretnutia so Slovenskom (piatok 15. 11. vo Vroclave) a Írskom (utorok 19. 11. v Poznani) trio gólmanov - Artur Boruc z FC Southampton, Przemyslaw Tytoň z PSV Eindhoven a Rafal Leszczynski z druholigového poľského klubu MKS Dolcan Zabki. Szczesny nebol v utorok jediný hráč, ktorý sa nezapojil do tréningového procesu s mužstvom. Individuálne trénoval aj útočník Marcin Robak z klubu Pogoň Štetín.

Zranenie sužuje aj stredopoliara tureckého Trabzonsporu Adriana Mierzejewského, jeho štart v piatkovom stretnutí však nie je ohrozený. "Adrian má pomliaždený členok. Ide o veľmi bolestivé zranenie, no nebráni mu trénovať. Čas hrá v tomto prípade v jeho prospech," uzavrel Jaroszewski. Mierzejewski v utorok riadne trénoval s mužstvom.

Poliaci museli už skôr oželieť pre zranenia účasť Artura Sobiecha a Mateusza Klicha, ktorých vo výbere nahradili Marcin Robak a Krzysztof Maczynski. Trénerovi Jánovi Kozákovi nebudú v Poľsku k dispozícii pre zdravotné problémy brankár Ján Mucha, krídelník Vladimír Weiss a útočník Martin Jakubko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies