Szarka môže očakávať trest od troch mesiacov do 5 rokov

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 09:59 • 2 min
Szarka môže očakávať trest od troch mesiacov do 5 rokov

BRATISLAVA - Vo futbalovej verejnosti neustále rezonuje hrubý faul útočníka FK DAC 1904 Dunajská Streda Ákosa Szarku v sobotňajšom dueli 25. kola Corgoň ligy v Senici na domáceho Tomáša Kóňu, po ktorom utrpel zlomeninu ihlice a má utrhnuté väzy v členku.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný zakončovateľ klubu zo Žitného ostrova bude za svoj nevyberavý zákrok, za ktorý videl červenú kartu, disciplinárne potrestaný: Szarka podľa článku 49 nového disciplinárneho poriadku Slovenského futbalového zväzu (Telesné napadnutie na hracej ploche a v určených priestoroch) môže dostať dištanc od najnižšej sadzby troch mesiacov až po päť rokov (najvyššia sadzba). Špílmacher tímu zo Záhoria Kóňa sa podrobil operácii. Isté je, že 30-ročný stredopoliar si dlhší čas nezahrá, prvé prognózy dokonca hovorili aj o možnom konci jeho kariéry. Týmto prípadom sa bude asi už vo štvrtok zaoberať disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ).

 

"V pondelok som obtelefonoval všetky zainteresované osoby, ktorých vyjadrenia potrebujeme k vyriešeniu prípadu. Vzhľadom na jeho závažnosť a na to, akú vyvolal odozvu, som sa rozhodol pre osobnú intervenciu na urýchlenie prípravy a zaslanie všetkých stanovísk," citoval denník Šport slová predsedu DK SFZ Miroslava Vlka, ktorý ďalej poznamenal: "Máme už lekársku správu, zatiaľ sa nevyjadrili kluby, ale od oboch mám prísľub, že tak do stredy urobia. Uvidíme, či sa nám podarí do toho času získať vyjadrenia oboch hráčov. Ak sa tak stane, mohli by sme sa prípadom zaoberať už na štvrtkovom zasadnutí." 

 

V prípade, že na DK SFZ do stredy nedorazia všetky potrebné podklady, nevidí v tom šéf "disciplinárky" nijaký problém. "Szarkovi zastavíme činnosť predbežným opatrením a budeme to riešiť na nasledujúcom rokovaní," uviedol M. Vlk a doplnil: "Keďže rozsah zranenia je veľký, bude adekvátny aj rozsah disciplinárnych opatrení. V prípade dlhodobej práceneschopnosti postihnutého hráča sa dá očakávať veľmi prísna sankcia." Podľa neho bude dôležité, či kompetentní posúdia zákrok Szarku na Kóňu ako úmyselný alebo nie. "Pri dostatku informácii by sme to mali vedieť posúdiť. Ak to bol úmysel, trest bude oveľa vyšší. Ja osobne už mám jasno, ale pred zasadnutím komisie by som to nerád rozoberal," dodal pre Šport Miroslav Vlk. 

 

V spomenutom článku 49 disciplinárneho poriadku SFZ sa v odseku 2 uvádza, že hráčovi, členovi realizačného tímu alebo funkcionárovi, ktorý sa dopustí disciplinárneho previnenia podľa odseku 1 písmeno c (násilná činnosť, ktorou došlo k zraneniu napadnutého, najmä ak malo za následok jeho práceneschopnosť alebo znemožnenie aktívnej účasti na športovej činnosti, pozn.) voči inej ako delegovanej osobe alebo funkcionárovi riadiaceho orgánu, uloží sa pozastavenie výkonu športovej činnosti, pozastavenie výkonu inej ako športovej činnosti alebo pozastavenie výkonu funkcie na 3 až 60 mesiacov, pokuta alebo ďalšie disciplinárne opatrenie podľa disciplinárneho poriadku. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies