Sýrski povstalci sa v Homse zmocnili skladov zbraní

NETKY.SK • 6 November 2013, 14:06 • 2 min
Sýrski povstalci sa v Homse zmocnili skladov zbraní

BEJRÚT - Sýrski povstalci sa po tvrdých bojoch v centrálnej provincii Homs zmocnili častí obrovského arzenálu zbraní patriaceho režimu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv, podľa ktorej pri utorkových bojoch zomrelo viac než 50 povstalcov a 20 vojakov. Na bojoch sa zúčastňovali členovia Frontu an-Núsra a Islamského štátu v Iraku a Levantii, dvoch skupín napojených na al-Kájdu, ako aj komandá z al-Chadry a Babá Amru. Povstalci sa zmocnili budov s armádnymi zbraňami pri Mahine, ktoré patria k najväčším v krajine.

Sklady sa nachádzajú v komplexe s asi 30 budovami. Veľkú ofenzívu na získanie zbraní začali džihádisti a ďalší povstalci pred vyše dvoma týždňami. Sýrsky bezpečnostný predstaviteľ v Damasku však poprel, že by "teroristi" arzenál získali a uviedol, že boje pokračujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies