Sýrski hackeri napadli Obamove stránky na internete

NETKY.SK • 29 Október 2013, 09:46 • 2 min
Sýrski hackeri napadli Obamove stránky na internete

WASHINGTON - Hackeri v pondelok krátko napadli oficiálnu webovú stránku, konto na Twitteri a facebookový profil amerického prezidenta Baracka Obamu.

slovakia

left justify in out

K útoku sa prihlásila Sýrska elektronická armáda (SEA), ktorá podporuje sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada. Dôvodom mala byť odplata za nedávno odhalené rozsiahle špionáže americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) vo svete. "Obama nemá žiadny etický problém so špehovaním sveta, takže sme sa mu za to revanšovali," uviedla skupina na Twitteri. SEA zmenila linky na Obamových stránkach a návštevníkov prostredníctvom nich odkázala na video ukazujúce násilné scény. Skupina sa v minulosti prihlásila aj k útokom na twitterové kontá veľkých médií, medzi nimi noviny Financial Times, britskú spravodajskú stanicu BBC, americkú tlačovú agentúru AP či naposledy portál New York Times.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies