Sýrske demokratické sily očakávajú pád Rakky počas najbližších dní

NETKY.SK • 16 Október 2017, 17:28 • 2 min
Sýrske demokratické sily očakávajú pád Rakky počas najbližších dní

BEJRÚT - Američanmi podporované sýrske sily bojujúce proti Islamskému štátu (IS) získajú kontrolu nad Rakkou už počas najbližších dní.

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámil ich hovorca Mustafa Bali po tom, čo spustili operáciu proti posledným džihádistom v meste. Podľa jeho slov naposledy prebiehali prudké boje pri hlavnej nemocnici. Situácia sa však momentálne upokojila, aby mohli oblasť opustiť zvyšní civilisti.

Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily spustili v nedeľu konečnú operáciu na znovudobytie mesta Rakka. Ofenzíva nasledovala deň po dosiahnutí dohody, na základe ktorej z mesta evakuovali civilistov a miestnych bojovníkov IS, nie však zahraničných militantov. Extrémisti stále ovládajú asi desať percent Rakky vrátane nemocnice a hlavného štadióna, ktorý pravdepodobne využívajú ako väzenie a sklad zbraní. Tých, ktorí sa vzdali, previezli do väzenia pri meste Tabká, kde ich budú vypočúvať a nasledovať bude proces.

Sýrske demokratické sily bojujú o Rakku, niekdajšie hlavné mesto samozvaného kalifátu IS, od začiatku júna. "Myslíme si, že všetko sa to skončí počas niekoľkých dní. Tí bojovníci, ktorí sú stále vo vnútri (mesta), budú bojovať až do smrti," povedal Bali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies