Francúzsko vyhralo Ligu Národov, vo finále zdolali Španielov

NETKY.SK • 11 Október 2021, 10:39 • 2 min
Francúzsko vyhralo Ligu Národov, vo finále zdolali Španielov

MILÁNO – Úradujúci MS Francúzi si vo finálovom zápase poradili so Španielskom a vyhrali Ligu Národov. V súboji o tretie miesto triumfovalo domáce Taliansko nad Belgickom.

slovakia

left justify in out

Gól z ofsajdu? 

Úvod zápasu priniesol hneď prvú veľkú šancu Francúzska. Karim Benzema obišiel brankára, ale zo zložitého uhla nedokázal zakončiť a ani presne prihrať.

 

Španieli pohrozili Sarabiom, ktorý sa dostal pred brankára Francúzov, ale loptu netrafil ideálne a Lloris si poľahky poradil. Prvý polčas už ďalšie veľké šance nepriniesol, obe defenzívy si dávali pozor na zbytočné chyby a na ihrisku prevládala hlavne bojovnosť.

 

Druhý polčas patril herne Španielom. Francúzi prvýkrát zahrozili v 64. minúte, keď Hernandez tvrdou strelou trafil brvno. Okamžite na to sa Španieli dostala do obrovskej šance, Busquets našiel dobrým pasom Oyarzabala a ten nekompromisne poslal Španielov do vedenia. 

 

Španieli si nedokázali udržať náskok a o pár okamžikov neskôr vyrovnal ťahúň Francúzska Karim Benzema. Francúzov vyrovnávajúci gól značne nakopol a v 80. minúte sa za obranu domácich dostal Mbappé, ktorý zvýšil na záverečných 2:1. 

 

Či mal gól platiť, je otázne, Mbappého postavenie mimo hry skúmali rozhodcovia spoločne so systémom VAR a ich rozhodnutie výrazne potešilo Francúzov

 

Španieli sa v závere vrhli do útoku, v nadstavenom čase sa po rohovom kope dostal k strele Pino, ale aj jeho veľkú šancu zneškodnil Lloris.

 

 

Didier Deschamps, tréner Francúzska: „Po 20 minútach sme prestali hrať, a to si proti Španielsku nemôžete dovoliť. V druhom polčase sme už boli agresívnejší a donútili sme ich k chybám. Spravili sme všetko, čo bolo v našich silách. Som veľmi hrdý a šťastný za hráčov. V tíme máme nielen veľa talentu, ale aj skvelé povahy a víťazné mentality. Na tomto turnaji sme hrali s mladými hráčmi, trebárs s Hernándezom či Tchouaménim, ktorí súperia o miesto v tíme. Bolo skvelé, že tým vôbec neutrpela úroveň nášho tímu."

 

Louis Enrique, tréner Španielska: „Nespravodlivosť futbalu spočíva v tom, že sme mali šancu knokautovať Francúzov, ale nevyšlo to. Išli sme do vedenia 1:0, ale Karim Benzema strelil skvelý gól. Nielenže sme zdolali európskych majstrov, ale odohrali sme dobrý zápas s majstrami sveta. Tesný náskok sme si však mali strážiť oveľa dôslednejšie."

 

Taliansko vyhralo súboj o 3. miesto

V Turíne Taliani privítali v súboji o 3. miesto Belgičanov, oba tímy nenastúpili do zápasu s najsilnejšími zostavami a vo vyrovnanom zápase nakoniec oslavovali domáci výhrou 2:1.

 

Všetky góly padli v druhom polčase, v 46. minúte sa presadil záložník Barella a v 65. minúte zvýšil na 2:0 z penalty Berardi. O jediný gól Belgicka sa postaral v závere zápasu mladý stredopoliar Charles de Ketelaere

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies