Sýrska vláda zaslala list americkému Kongresu, žiada, aby USA neútočili

NETKY.SK • 6 September 2013, 07:16 • 2 min
Sýrska vláda zaslala list americkému Kongresu, žiada, aby USA neútočili

LONDÝN - Sýrska vláda napísala list členom americkému Kongresu s výzvou, aby nepodporili plán administratívy prezidenta USA Baracka Obamu na vojenskú intervenciu voči Damasku. O obsahu listu informovala dnes britská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Vláda prezidenta Bašára Asada apelovala na kongresmanov, aby hlasovali proti "nezodpovednému a bezohľadnému kroku", namierenému proti nevinným civilistom. Varovala pritom, že prípadný americký útok voči by mohol spustiť " krvavý, deštruktívny a katastrofický" konflikt. 

Damask tiež vyjadril pripravenosť komunikovať s americkým Kongresom prostriedkami civilizovaného dialógu, nie jazykom "ohňa a krvi". Odmietol pritom akúkoľvek zodpovednosť za údajný chemický útok z 21. augusta, ktorý si podľa USA vyžiadal vyše 1400 životov.  Päťstranový list bol zaslaný len niekoľko dní pred budúcotýždňovým hlasovaním Kongresu o použití vojenskej sily voči Sýrii. Jeho adresátom je predseda Snemovne reprezentantov John Boehner. Podobné listy v ostatných týždňoch dostali aj britskí poslanci a niektorí francúzski politici. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies