Sýria: Militanti IS zničili víťazný oblúk v Palmýre

NETKY.SK • 5 Október 2015, 06:49 • 2 min
Sýria: Militanti IS zničili víťazný oblúk v Palmýre

DAMASK - Militanti Islamského štátu (IS) zničili ďalšiu významnú pamiatku v starovekom meste Palmýra v Sýrii - víťazný oblúk postavený medzi rokmi 193 a 211, informovali v noci na dnes miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Extrémisti z IS už v Palmýre, ktorú ovládli v máji, vyhodili v uplynulých mesiacoch do vzduchu dva starobylé chrámy i ďalšie historické budovy zaradené do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO s odôvodnením, že ide o modlárske objekty.


Šéf štátneho úradu na ochranu historických pamiatok v Sýrii Maamún Abdulkarím pre agentúru Reuters uviedol, že zdroje v Palmýre najnovší čin militantov potvrdili.


"Je to, akoby toto mesto postihla kliatba. Očakávam len správy, ktoré nás budú šokovať. Ak mesto ostane v ich rukách, je odsúdené," vyhlásil Abdulkarím. "Je to teraz svojvoľné ničenie... ich činy pomsty už nie sú poháňané ideologicky, pretože vyhadzujú do vzduchu budovy, ktoré nemajú náboženský význam," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies