Sýrčanka s problémovým tehotenstvom prešla hranicu do Izraela, aby tam porodila

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 09:15 • 2 min
Sýrčanka s problémovým tehotenstvom prešla hranicu do Izraela, aby tam porodila

TEL AVIV - Sýrčanka, ktorá prekročila hranice zo svojej vlasti do Izraela, aby sa postarala o to, že jej bábätko prežije jej vážne tehotenské komplikácie, v poriadku porodila.

slovakia

left justify in out

Tehotná žena uviedla, že miestny lekár v Sýrii jej povedal, že sa jej placenta zachytila medzi svaly maternice a musí si vybrať, či zachráni svoj život alebo život nenarodeného bábätka. Lekár nevedel zachrániť oboch.

 

Žena sa chcela dostať do modernejšej nemocnice a tak odcestovala do sýrskeho hlavného mesta Damask, kam ale kvôli bojom nedorazila.

 

Sýrčanka sa potom vydala na juh do Izraela, ktorý je so Sýriou formálne vo vojne, a chcela dosiahnuť povolenie na vstup do krajiny z humanitárnych dôvodov. To sa jej podarilo a v Rambamovej nemocnici v Haife jej urobili komplikovaný cisársky rez.

Ako žena uviedla, jej manžel o zákroku nevedel. Keď vo vysokom štádiu tehotenstva odchádzala zo Sýrie, s ním i s deťmi sa naposledy rozlúčila.

 

Hoci sú Sýria a Izrael odvekými nepriateľmi, po vypuknutí sýrskej občianskej vojny v roku 2011 začal Izrael liečiť ranených Sýrčanov vo svojich nemocniciach v severnej časti krajiny. Izrael občas podniká nálety na vojenské ciele na území Sýrie.

 

Izraelský rozhlas informoval, že žena a jej dieťa sa medzitým vrátili do Sýrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies