Synátor Kozáka verí v postup: Otec je maximalista, rozhodujú maličkosti

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 18:45 • 2 min
Synátor Kozáka verí v postup: Otec je maximalista, rozhodujú maličkosti

BRATISLAVA - Vo futbalovom klane Kozákovcov majú jasno, že pre Slovensko sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) neskončia už v základnej skupine.

slovakia

left justify in out

Kým rovnomenný synátor trénera reprezentácie Jána Kozáka verí v postup, vnúčik Yannick tvrdí, že Marek Hamšík a spol. to môžu dotiahnuť ešte oveľa ďalej.

"V prvom rade sa musíme tešiť, že budeme hrať na takomto podujatí. Samo osebe je už to krásny úspech, čím nechcem povedať, že chlapci idú na výlet. Otec je maximalista, chlapcov pozná. Keď zostanu všetci zdraví, príde aj na tejto úrovni dôležitá troška šťastia v ten deň, aby sa to spojilo a mali formu v pravý čas, verím v postup zo skupiny. Bude to však veľmi ťažké. Dnes je futbal taký vyrovnaný a taký kvalitný, že rozhodujú maličkosti," uviedol v dokrútke na webe profutbal.sk Ján Kozák mladší, ktorý sa pred šiestimi rokmi predstavil na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, kde tím SR pod vedením Vladimíra Weissa postúpil do osemfinále.

 

"Teším sa, že teraz sa noví mladí hráči derú dopredu a utvárajú tlak na skúsenejších. V 'dvadsaťjednotke' je veľa dobrých futbalistov. Som rád, že Slovensko má kvalitu a skúsenosti, ktoré chlapci nadobudli na MS aj v kluboch, veľkých kluboch. Je úžasné, že máme hráčov v AC Miláno, Liverpoole, Neapole. Keď sa to všetko spojí, úspech
sa dostaví,"
doplnil 36-ročný bývalý stredopoliar s citom pre prihrávku.

Yannick hráva futbal v mládežníckom tíme FC Ružinov Bratislava a o dedkových trénerských schopnostiach a kvalitách slovenského tímu nepochybuje. "Bol by som veľmi rád, ak by sme to dotiahli napríklad do štvrťfinále či semifinále. To už záleží na chlapcoch. Potrebovali by sme veľké šťastie, aby sme to dotiahli ešte ďalej. Ale máme na to, určite. Stačí len dúfať. Verím dedkovi. Aj keby sme sa dostali do osemfinále, pre Slovensko by to bol veľký úspech," povedal v dokrútke najmladší Kozák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies