Syn Usámu bin Ládina: George W. Bush ma v januári 2009 pozýval do Bieleho domu

NETKY.SK • 7 Apríl 2011, 07:13 • 2 min
Syn Usámu bin Ládina: George W. Bush ma v januári 2009 pozýval do Bieleho domu

Syn Usámu bin Ládina George W. Bush ma v januári 2009 pozýval do Bieleho domu - Politika Omar Usáma bin Ládin, štvrtorodený syn šéfa teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina, tvrdí, že bývalý prezident USA George W.

slovakia

left justify in out

img

Omar Usáma bin Ládin, štvrtorodený syn šéfa teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina, tvrdí, že bývalý prezident USA George W. Bush ho v januári 2009 v posledných dňoch svojho pôsobenia na čele Spojených štátov pozýval do Bieleho domu s nádejou, že prezradí miesto, na ktorom sa zdržiava jeho otec.
      V katarskej metropole Dauhá ho vtedy navštívili Bushovi vyslanci, on však pozvanie, ponúknutú pomoc i ochranu v prípade jeho kladnej reakcie odmietol.
      Vyplýva to z rozhovoru, ktorý Omar Usáma bin Ládin poskytol španielskemu denníku La Vanguardia.
      Dvadsaťdeväťročný Omar tvrdí, že Američanom vtedy s poľutovaním oznámil, že to nemôže urobiť, pretože ide o jeho otca, ktorého syn musí milovať a vážiť si ho, aj keď sa v mnohých otázkach nedokáže identifikovať s jeho názormi.
      Omar Usáma bin Ládin nemal podľa vlastných slov kontakt s otcom takmer desať rokov. Naposledy sa s ním videl v afganskom horskom masíve Tora Bora niekoľko mesiacov pred teroristickými útokmi na americké ciele z 11. septembra 2001. Na otázku, či sa domnieva, že jeho otec je nažive, odpovedal: "Neviem, ale myslím si, že žije."
      Bin Ládinov syn, ktorý ešte v roku 2008 požiadal v Španielsku o politický azyl po tom, čo s rovnakou požiadavkou neuspel vo Veľkej Británii, momentálne pôsobí ako mierový vyslanec na Blízkom východe.
      Hovorca Bieleho domu odmietol tieto tvrdenia komentovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies