Svetová banka zlepšila prognózu vývoja ruskej ekonomiky

NETKY.SK • 9 November 2016, 14:57 • 2 min
Svetová banka zlepšila prognózu vývoja ruskej ekonomiky

MOSKVA - Svetová banka (SB) zlepšila odhad vývoja ruskej ekonomiky v tomto aj budúcom roku, pričom v roku 2017 očakáva výraznejší návrat k rastu, než predpokladala pred šiestimi mesiacmi. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovšej prognózy SB by ruská ekonomika mala tento rok zaznamenať pokles o 0,6 %. To je podstatné zlepšenie prognózy oproti odhadom z apríla tohto roka, keď banka zverejnila, že počíta s poklesom o viac než 1 %.

 

Svetová banka okrem toho zlepšila aj výhľad na rok 2017. Zatiaľ čo v apríli očakávala na budúci rok rast ruskej ekonomiky na úrovni 1,1 %, teraz počíta s rastom o 1,5 %. Na porovnanie, Ruská centrálna banka počíta na budúci rok s rastom ruskej ekonomiky slabším než 1 %. Navyše, SB očakáva ďalšie zrýchlenie rastu v roku 2018. Rast v danom roku by mal dosiahnuť 1,7 %.

 

Rizikom pre ekonomiku však zostávajú medzinárodné sankcie v dôsledku anexie polostrova Krym Moskvou a aktivít Ruska v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. To by podľa banky mohlo skomplikovať zotavovanie ruského hospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies