Svet zasiahla smutná správa: Zomrel herec Burt Reynolds

NETKY.SK • 7 September 2018, 06:11 • 2 min
Svet zasiahla smutná správa: Zomrel herec Burt Reynolds

BRATISLAVA - Vo veku 82 rokov zomrel americký herec Burt Reynolds.

slovakia

left justify in out

Skonal na infarkt v nemocnici Jupiter Medical Center na Floride s rodinou po svojom boku. V roku 2010 Reynolds podstúpil srdcový bypass. Jeho neter Nancy Lee Hess označila v štvrtkovom stanovisku jeho smrť za "úplne nečakanú", hoci pripustila, že mal viaceré zdravotné problémy. Zároveň Reynoldsa označila za veľkorysého, zanieteného a citlivého muža, ktorý bol oddaný svojej rodine, priateľom a fanúšikom.

Medzi najznámejšie filmy Burta Reynoldsa patria snímky ako Vyslobodenie (1972), Najdlhší dvor (1974) či Poliš a bandita (1977). V roku 1992 získal Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v seriáli - komédia/muzikál za účinkovanie v seriáli Evening Shade (1990 - 1994). V roku 1998 dostal tú istú cenu za stvárnenie magnáta v pornopriemysle v snímke Hriešne noci (1997). Táto úloha mu vyniesla aj jedinú nomináciu na Oscara. Zásluhou účinkovania v Evening Shade získal v roku 1992 tiež prestížnu cenu Emmy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies