Švédska komička pripravuje festival bez mužov, pre početné obťažovanie žien

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 08:44 • 2 min
Švédska komička pripravuje festival bez mužov, pre početné obťažovanie žien

ŠTOKHOLM - Švédska komička Emma Knyckare pripravuje hudobný festival bez mužov. S nápadom prišla po správach o sérii sexuálnych útokov na najväčšom švédskom festivale Bravalla, ktorého nasledujúci ročník organizátori medzičasom zrušili.

slovakia

left justify in out

"Čo by ste povedali na naozaj skvelý festival, na ktorý by mohli prísť len nemuži?" napísala na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter s tým, že akcia by sa pravidelne konala dovtedy, kým "by sa všetci muži nenaučili správať".

Na druhý deň plány potvrdila s tým, že prvý švédsky rockový festival bez mužov sa uskutoční budúce leto. V rozhovore pre denník Aftonbladet Knyckare odmietla komentáre, podľa ktorých nie je fér zakázať mužom vstup na festival. "Keďže je zjavne v poriadku neustále diskriminovať ženy, možno je v poriadku aj na tri dni vykázať mužov," uviedla.

 

Voči utečencom boli najtolerantnejší: Boja sa ich už aj vo Švédsku

Polícia v meste Norrköping dostala tento rok 11 oznámení o sexuálnom násilí na festivale Bravalla. V piatok večer, počas vystúpenia švédskej skupiny Hakan Hellström, podľa vyšetrovateľov došlo aj k znásilneniu. Vlani pritom polícia počas festivalu a po ňom dostala hlásenia o sexuálnom obťažovaní od 17 žien. Päť žien na podujatí znásilnili.

 

Belgicko každoročne vyhostí tisíce ilegálnych migrantov, aj napriek tomu v krajine stúpa kriminalita

 

Obťažovanie na verejných akciách je najmä doménou migrantov. V Európe ešte stále rezonuje masové znásiľnňovanie počas Silvestrovských osláv v Kolíne nad Rýnom. Pre nespratných cudzincov chce teraz Knyckare potrestať všetkých mužov. Zdá sa, vplyv novej kultúry rozdeľuje ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies