Švajčiarsky parlament schválil koniec bankového tajomstva pre cudzincov

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:22 • 2 min
Švajčiarsky parlament schválil koniec bankového tajomstva pre cudzincov

BAZILEJ - Cudzincom s bankovými účtami vo Švajčiarsku sa skomplikuje ukrývanie nezdanených peňazí po tom, ako horná komora švajčiarskeho parlamentu dnes schválila automatickú výmenu informácií o bankových účtoch s inými krajinami. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Parlament potvrdil pochovanie (bankového) tajomstva, ktoré umožňovalo daňové úniky," povedal sociálnodemokratický poslanec Roberto Zanetti.

 

Dohodu, ktorú už skôr schválila dolná komora švajčiarskeho parlamentu, podpísalo Švajčiarsko doteraz s Európskou úniou (EÚ) a Austráliou. S EÚ podpísali Švajčiari dohodu koncom mája tohto roka, pričom platnosť nadobudne v roku 2018. Na jej základe bude Švajčiarsko krajinám EÚ poskytovať údaje o účtoch ich daňových poplatníkov, pričom údaje budú obsahovať meno, adresu, dátum narodenia, stav konta a uskutočnené transakcie.

 

Ako v máji uviedol na margo dohody komisár EÚ pre hospodárske a finančné záležitosti Pierre Moscovici, "je to ďalší úder daňovým podvodníkom a ďalší krok smerom k spravodlivejšiemu zdaňovaniu v Európe".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies