Poslankyňa Petra Krištúfková pomôže rodinám s malými deťmi

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 16:00 • 2 min
Poslankyňa Petra Krištúfková pomôže rodinám s malými deťmi

BRATISLAVA - Vďaka pozmeňujúcemu návrhu, ktorý do parlamentu podala poslankyňa za hnutie Sme rodina Petra Krištúfková sa zvýši rodičovský príspevok pre rodičov s malými deťmi.

slovakia

left justify in out

"Je to ďalšia veľká pomoc rodinám. Považujem to za veľmi správne a férové. Tento návrh už bol v pléne prerokovaný, hlasovanie prebehne tento týždeň a ak si získa v parlamente podporu, zvýšime sumu rodičovského príspevku na sumy, ktoré by príspevok dosiahol valorizáciou až v januári 2024. Pomôžeme tak rodinám v boji s infláciou, ktorá sa odrazila na cenách potravín aj energií a teda celkovom zvýšení životných nákladov,“ vysvetlila poslankyňa za hnutie Sme rodina Petra Krištúfková.

 

Vzhľadom k tomu, že rodičovský príspevok má dve úrovne, tak aj zvýšenie je vyčíslené v pomere k výške rodičovského príspevku a indexu valorizácie, ktorý je podľa údajov zverejnených Štatistickým úradom SR dňa 15. mája 1,147. "To znamená, že rodičovský príspevok zvýšime od augusta 2023 pre pracujúcich rodičov na sumu 473,30 eur mesačne a pre nepracujúcich na 345,20 eur mesačne. Pričom prvýkrát bude rodičovský príspevok v týchto sumách vyplatený už v septembri. Vďaka tomuto návrhu by sa nám podarilo pomôcť ľuďom, aby sa neprepadli do hmotnej núdze,“ informovala poslankyňa NR SR Petra Krištúfková.

 

Je to ďalšia pomoc poslankyne za hnutie Sme rodina Petry Krištúfkovej pre matky-samoživiteľky, ale aj pre rodiny s deťmi, ktoré spolu s dôchodcami patria k najviac ohrozeným skupinám ľudí ohrozených infláciou. "Je veľa pádnych argumentov, aby sme nevalorizovali predčasne iba dôchodky, ale vyriešili aj rodičovský príspevok, pretože inflácia je tu už teraz, nie až v januári. V rámci návrhu sa zároveň schválilo, aby sa rodičovský príspevok najbližšie valorizoval až v roku 2024, a to s účinnosťou od 1.1.2025,“ dodala poslankyňa za hnutie Sme rodina Petra Krištúfková.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies