Súperi SR bez prekvapení, Bosna aj Grécko víťazne

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 12:02 • 2 min
Súperi SR bez prekvapení, Bosna aj Grécko víťazne

BRATISLAVA - V piatkových zápasoch súperov Slovenska v G-skupine kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie sa neudiali žiadne prekvapenia. Bosna a Hercegovina vysoko zvíťazila v Rige nad Lotyšskom 5:0 a Grécko si poradilo vo Vilniuse s domácou Litvou 1:0.

slovakia

left justify in out

Nevídaný priebeh mal duel Lotyšska proti Bosne a Hercegovine. Stretnutie ovplyvnila skorá červená karta, ktorú dostal už v 11. min domáci Aleksandrs Fertovs po zákroku na Elvira Rahimiča. Bosniaci mohli zúročiť v prvom polčase početnú výhodu, ale Edin Džeko ani Miralem Pjanič nepremenili svoje príležitosti. Tri minúty po prestávke sa Balkánci predsa len dočkali, skóre otvoril Senad Lulič. O päť minút neskôr bolo už 2:0 pre hostí, presnou hlavičkou sa prezentoval Vedad Ibiševič. Bosna bola pri chuti, v 63. min napriahol z viac ako 20 metrov Haris Medunjanin a upravil na rozdiel troch gólov. Lotyši boli na kolenách, štvrtý gól do ich siete strelil v 80. min Pjanič. O dve minúty neskôr sa tešil aj najnebezpečnejší kanonier Bosniakov Edin Džeko, ktorý dosiahol ôsmy kvalifikačný gól. „Je pravda, že som neočakával takýto výsledok. Myslel som si, že to bude 2:0. Chcem pogratulovať hráčom za ich výkon, predovšetkým v druhom polčase. Boli nervózni, ale po vsietení úvodného gólu hrali sebavedomo. Bol som presvedčený, že po prestávke nájdeme recept na skórovanie,“ povedal po zápase tréner hostí Safet Sušič. 

Grécko zvládlo náročný zápas v Litve, o jeho osude rozhodol jediný gól z 20. minúty, ktorý strelil útočník talianskeho klubu FC Bologna Lazaros Christodulopulos. Domáci Litovčania sa síce snažili o vyrovnanie, ale nedokázali prekonať pevnú grécku obranu. „Vedeli sme, že Litva má silný a organizovaný tím s dobrou fyzickou kondíciou. Pre nás bol problém v tom, že väčšine hráčov sa skončila sezóna a cítili sa unavení. Kľúčom k úspechu bol dobrý začiatok, čo sa nám aj podarilo. V druhom dejstve sme síce začali svižne, ale nedokázali sme dať gól. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo a podľa mňa aj zaslúžené,“ vyhlásil tréner Grécka Fernando Santos. „Chcel by som pochváliť svojich zverencov, nezaslúžili si prehrať. Nemôžem povedať, že sme boli na tej istej úrovni ako náš súper. Mohli sme predísť gólu v našej sieti. Neskôr sme sa však spamätali a bolo to skutočne otvorené stretnutie, mohli sme aj skórovať. Teraz je našim cieľom tretie miesto v skupine. Na medzinárodnej scéne už nie sú ľahko zdolateľné tímy, dokazuje to aj remíza Lichtenštajnska so Slovenskom,“ vyjadril sa kouč Litvy Csaba László. 

Na čele G-skupiny je po šiestich odohraných zápasoch suverénnym lídrom Bosna a Hercegovina, na konte má 16 bodov a ešte neprehrala. Druhé je Grécko s 13 bodmi. Litva okupuje štvrtú pozíciu (6 bodov) a Lotyšsku patrí piata priečka (4 body). V najbližšom programe sa Grécko predstaví v Lichtenštajnsku, Bosna a Hercegovina privíta Slovensko a Lotyšsko si v pobaltskom derby zmeria sily s Litvou. Všetky zápasy sa uskutočnia 6.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies