Sudkyňa Pamela Záleská odmieta vynášanie háklivých informácií

NETKY.SK • 16 August 2023, 08:23 • 2 min
Sudkyňa Pamela Záleská odmieta vynášanie háklivých informácií

Bratislava-Podľa sudkyne priateľstvo s novinárkou nemusela oznamovať verejnosti

slovakia

left justify in out

V posledných dňoch sa rozprúdila debata ohľadom výletu známej sudkyne a investigatívnej novinárky. Podľa zverejnených informácií, sudkyňu Pamelu Záleskú nepriamo podozrievajú z vynášania háklivých informácií zo súdnych spisov svojej priateľke investigatívnej novinárke Monike Tódovej. Sudkyňa zo Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici tieto podozrenia vyvracia. 

 

 

Sudkyňa Pamela Záleská odmieta, že by vynášala informácie zo spisov. Vyplýva to z jej vyjadrenia na utorkovom zasadnutí Súdnej rady SR. "Nikdy som nevyniesla, nesprístupnila, nedala informáciu, ktorú povinnosť mám chrániť, ktorá vyplýva zo súdneho spisu, žiadnej inej neoprávnenej osobe, nie len Monike Tódovej," skonštatovala.

Záleská vyhlásila, že neurobila nič, čím by sa spreneverila výkonu sudcovského povolania a dôsledne dbá na plnenie svojich povinností. "Nebolo možné kúpiť si moje rozhodovanie. Nebolo možné ma vydierať. Zostáva už len možnosť ma zdiskreditovať," podotkla.

Skonštatovala, že priateľský vzťah s Monikou Tódovou nemusela oznamovať, pretože novinárka nefigurovala v prípadoch, ktoré riešila. Poukázala na to, že verejné vyhlásenia o svojom súkromí nerobia ani ostatní kolegovia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies