Veľké porovnávanie modelov SUV: Mercedes-Benz GLE

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 16:55 • 2 min
Veľké porovnávanie modelov SUV: Mercedes-Benz GLE

S SUV-čkami sa akoby roztrhlo vrece. Každá väčšia automobilka má už svoje vlastné modely, no nebolo tomu vždy tak.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sami ľudia si ich vyžiadali. Niekedy tu boli klasické, sedany a veľké džípy. SUV má však svoje jedinečné parametre, pre ktoré je obľúbeným typom automobilu. Jednak je to pocit väčšej priestrannosti za volantom. Vyšší ľudia sa nemusia skrčiť, aby sa dokázali posadiť za volant. Výhodou je aj to, že SUV zaparkujete aj v meste, či nákupnom centre, keďže rozmery takýchto modelov sú do šírky porovnateľné s ostatnými úžitkovými vozmi. A práve tam SUV patria.

 

img

 

Nie vždy je dobré, keď sa trh nasýti jedným a tým istým produktom. Platí to vo všetkých sférach. Aby bol potom produkt konkurencieschopný, musí sa vyrábať buď veľmi kvalitný, alebo ide jeho cena rapídne nadol. Vo svete automobilov sa v súčasnosti pri SUV-čkách bavíme samozrejme o kvalite. Najlepšia je zlatá stredná cesta, teda kvalita za nízku cenu, no už ani to nemusí v dnešnej dobe stačiť, pretože v tejto skupine je výber z veľkého množstva nových aj ojazdených modelov SUV.

 

img

 

Rozhodli sme sa teda porovnať to najlepšie, čo sa momentálne na trhu s SUV nachádza. Vybrali sme si pre vás rôzne modely z Európy, USA či Ázie. Budeme sa k nim vracať postupne v sérii článkov počnúc dnešným.

 

Mercedes-Benz GLE

A začíname hneď z ostra a zrejme od toho najlepšieho na trhu. Tento automobil je jedným z 59 modelov, ktoré nemecká automobilka zo Stuttgartu ponúka. Oproti bežnému SUV je dlhšie zhruba o 20 cm. Model môže pod kapotou ukrývať až 6 rôznych motorov. Najsilnejším je 580 4MATIC, kde je rozdiel oproti najslabšiemu motoru až 241 koní. Odzrkadľuje sa to potom aj na spotrebe. Na 100 km zožerie o 3,4 l viac.

 

 

V teréne sa vám pôjde ako po vode. Výška podvozku od vozovky je 19,1 cmpredné kolesá sú schopné zdolať prekážku až do uhla 26 stupňov. Bezpečnosť na prvom mieste. Crashtest dopadol vynikajúco. Ešte v roku 2019 ho robil euroNCAP v kategórii "Large Off-Road" a získl plný počet, teda 5 hviezdičiek.

 

Vzhľad 

Za dizajnom sa skrýva športovo výrazná línia výbavy AMG Line. Vyznačuje sa prednou, diamantovou maskou chladiča. Po celom obvode modelu sú športové spojlery a veľké otvory pre prívod vzduchu, ktoré slúžia na lepší prítlak k vozovke a s tým spojené lepšie riadenie automobilu. V neposlednom rade sú to disky z ľahkej zliatiny, ako prejav športového štýlu.

 

img

 

Svetlá sú už, ako pri každom novom modeli, LED. Konkrétne tu, sú to svetlomety MULTIBEAM LED nielen s diaľkovým svetlom, ale aj ultra dosvitom. Sú vybavené 84 svetelnými diódami, z ktorých každá jedna reaguje na vonkajšie svetelné podnety, a tak sú schopné prispôsobiť veľmi rýchlo a presne osvetlenie vozidla v ktorejkoľvek dopravnej situácii.

 

 

Interiér je ako z úplne iného sveta. Palubná obrazovka ponúka 4 rôzne štýly zobrazovania. Umožňujú to dva displeje o veľkosti 31,2 cm, ktoré sú navyše prekryté ušľachtilým sklom. Náladové osvetlenie má v ponuke až 64 farieb. Viac športový dizajn pri SUV asi nenájdete. Všetko je s prívlastkom športové: sedadlá, volant, pedále či dokonca podlahové rohože. Koža v interiéri "napa" je mäkká a príjemná na dotyk.

 

 

Viac o výbave k tejto novej generácii Mercedesu ponúkame v nasledovnom článku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona