Súd udelil Milanovi pokutu 500 eur za zlomenú sánku

NETKY.SK • 20 Október 2016, 08:16 • 2 min
Súd udelil Milanovi pokutu 500 eur za zlomenú sánku

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil prvostupňový peňažný trest päťsto eur pre 39-ročného Milana Macka zo Želoviec v okrese Veľký Krtíš. V miestnej krčme Macko dva razy udrel do tváre 35-ročného Mariána a spôsobil mu dvojitú zlomeninu sánky. Tým spáchal prečin ublíženia na zdraví v súbehu s výtržníctvom.

slovakia

left justify in out

Macko pracuje v Rakúsku a poškodeného Mariána pozná ako živnostníka, u ktorého si pred časom objednal palivové drevo. Pretože nemalo požadovanú kvalitu, nezaplatil mu. Macko sa od syna dozvedel, že Marián sa hrubo vyjadruje o ňom, synovi i rodine a uráža ich. Preto ho vyhľadal v miestnom pohostinstve, aby si s ním pohovoril. Tvrdil, že to bolo bez svedkov a Mariánovi neublížil. Poškodený však uviedol, že ho Macko stiahol z barovej stoličky a sotil do chodby a tam ho bez slov zbil. Macko to popiera, ale majiteľka pohostinstva uviedla, že sa jej priznal k dvom fackám, aby si Marián zapamätal a neurážal jeho syna.

 

Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal Macka za vinného podľa obžaloby a uložil mu peňažný trest päťsto eur. Súčasne ho zaviazal povinnosťou zaplatiť zdravotnej poisťovni škodu 1 469 eur. Voči rozsudku sa Macko odvolal s tým, že Mariánovi neublížil. Poukázal na to, že ich rozhovor bol bez svedkov a Marián bol opitý. Navyše zranenie, ktoré mu mohol spôsobiť niekto iný pri návrate domov, oznámil až neskôr. Odvolací senát Mackove argumenty zamietol a prvostupňový verdikt potvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies