Súd oslobodili otca, pretože doplatil výživné

NETKY.SK • 9 August 2016, 15:01 • 2 min
Súd oslobodili otca, pretože doplatil výživné

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes oslobodil 33-ročného Igora Nováka zo Zvolena spod obžaloby pre neplatenie výživného. Novák totiž v stanovenom termíne doplatil 600 eur, ktoré dlhoval na výživnom maloletému synovi Lucasovi. Podľa odvolacieho senátu vyrovnaním dlhu trestnosť činu zanikla.

slovakia

left justify in out

Nováka zaviazal Okresný súd vo Zvolene v októbri 2010 platiť 27-ročnej matke chlapca výživné sto eur mesačne. Ibaže v období od 1. mája 2015 do 26. mája 2016 alimenty neplatil a vznikol dlh 1 300 eur. Neskôr sa mu podarilo túto čiastku znížiť na 600 eur. Pretože dlh nevyrovnal celý, prvostupňový súd ho uznal za vinného a vymeral mu šesť mesiacov podmienečne.

 

Neplatič Novák sa odvolal s tým, že doplatil aj tých 600 eur a žiadal oslobodiť spod obžaloby. Novák uviedol, že výživné na syna neplatil, pretože nemal zamestnanie. Tiež predložil doklad o tom, že vyživovacie povinnosti si priebežne plní. Odvolací súd mu vyhovel, keď aj matka chlapca potvrdila, že Novák už nemá problémy s platením výživného.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies