Súd oslobodil Viliama Mišenku v ďalšej kauze

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 14:17 • 2 min
Súd oslobodil Viliama Mišenku v ďalšej kauze

BRATISLAVA – Krajský súd v Nitre dnes definitívne oslobodil spod obžaloby za vraždu Viliama Mišenku, ktorého chytili na úteku vo Venezuele.

slovakia

left justify in out

Pred nitrianskou väznicou ho už čakali policajti, ktorí ho odviedli na výsluch v prípade výbuchu v topoľčianskej firme. Je to už posledný prípad, kde čelí obvineniu. Informuje portál Aktuálne.sk.

 

Krajský súd ho oslobodil v prípad vraždy Jozefa Gudába. Senát nitrianskeho okresného súdu ho tento rok vo februári uznal za vinného a uložil mu trest 11 rokov vo väznici s maximálnym stupňom stráženia. Prokurátorka podala odvolanie, žiadala vyšší trest. Odvolal sa aj Viliam Mešenka. Ako informuje portál, dnes súd rozsudok zrušil a Viliama Mišenku oslobodil, lebo nebolo podľa neho preukázané, že obžalovaný skutok spáchal. 

 

Viliam Mišenka bol dlhodobo na úteku. V januári 2013 ho zadržali vo Venezuele a o mesiac neskôr ho doviezli na Slovensko. Posadili ho do väzby pre obvinenie z vraždy bossa sýkoriek Petra Čongrádyho zo septembra 2004. Ukázalo sa však, že tento čin nespáchal. K vražde sa priznali iní, kľúčového svedka obvinili z krivej výpovede a Mišenku prepustili v decembri 2013 spoza mreží. Do väzby ho potom posadili pre obvinenie z vraždy Jozefa Gudábu z marca 2003, pripomína Aktuálne.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies