Súd obvinil dvojicu mužov z podplácania, úplatok mali ponúknuť štátnemu tajomníkovi

NETKY.SK • 19 September 2020, 9:53 • 2 min
Súd obvinil dvojicu mužov z podplácania, úplatok mali ponúknuť štátnemu tajomníkovi

BANSKÁ BYSTRICA – Dvojica mužov je obvinená z podplácania štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martina Fecka.

slovakia

left justify in out

Muži budú stíhaní väzobne, rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici. 

 

Existujú obavy z možného ovplyvňovania svedkov

"Sudca na základe návrhu prokurátora rozhodol o vzatí do väzby 2 osôb, ktoré sú obvinené z prečinu podplácania a zo zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Dôvodom väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková.

 

Mohlo by vás zaujímať: Štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva sa pokúsili podplatiť, mužom hrozí 12 rokov za mrežami

 

Akcia "Contract"

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v stredu 16. septembra na viacerých miestach v Bratislave v akcii „Contract“ v súvislosti s rozsiahlou korupčnou trestnou činnosťou.

 

Počas akcie zadržali Petra Ch. a Miroslava S. a obvinili ich z podplácania a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

 

img

 

„Obvinení sa mali skutku dopustiť ako spolupáchatelia. Mali sa pokúsiť podplatiť štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému mu mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu, alebo 60-tisíc eur v hotovosti,“ uviedla polícia. 

 

Hrozí im až 12 rokov za mrežami

V prípade dokázania viny obvinených hrozí za podplácanie trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti sedem až 12 rokov..

V tomto prípade podľa polície ide o Centrálny údajový repozitár Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (UKSÚP) v rámci projektu „Centrálny údajový repozitár ÚKSÚP - komplexný projekt pre manažment údajov“ v hodnote za takmer 1,5 milióna eur.

 

„Štátny tajomník Martin Fecko s políciou spolupracoval a k odovzdaniu úplatku nedošlo,“ informovala polícia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona