V auguste navštívilo infocentrum na Vodnom diele Gabčíkovo 1511 ľudí

NETKY.SK • 24 September 2023, 09:30 • 2 min
V auguste navštívilo infocentrum na Vodnom diele Gabčíkovo 1511 ľudí

BRATISLAVA - Minulý mesiac prišlo do infocentra na Vodnom diele Gabčíkovo 1511 záujemcov, v júli ho navštívilo takmer 1300 návštevníkov. Vodohospodári pre veľký záujem upravili otváracie hodiny. Od utorka do nedele je infocentrum otvorené od 9.00 h do 18.00 h. Nové otváracie hodiny budú zatiaľ platiť počas septembra a októbra. TASR o tom informoval štátny podnik Vodohospodárska výstavba (VV).

slovakia

left justify in out

Pred pandémiou sa návštevnosť exkurzií Vodnej elektrárne Gabčíkovo pohybovala približne na úrovni 5000 návštevníkov za rok. "Pre porovnanie, v apríli tohto roku, keď nebolo ešte Infocentrum otvorené, sme vo Vodnej elektrárni zaznamenali 300 návštevníkov," poukázal riaditeľ úseku prevádzky vodných elektrární Vodného diela Gabčíkovo a Vodného diela Žilina Alfréd Ilka.

 

VV otvorila infocentrum koncom júna. Sú tam interaktívne panely s holografickou projekciou, 3D virtuálna prehliadka či simulátor operátora plavebných komôr. Hlavnou činnosťou Infocentra je podporiť environmentálne, vodohospodárske a energetické vzdelávanie verejnosti, informovať o vode a vodnom diele Gabčíkovo či priblížiť výrobu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Wellness Hotel Orchidea
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies