Súd bude znovu rozhodovať o väzbe pre Ruska

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 13:06 • 2 min
Súd bude znovu rozhodovať o väzbe pre Ruska

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava II bude v pondelok rozhodovať o návrhu na rozšírenie dôvodov väzby pre exministra hospodárstva a bývalého riaditeľa TV Markíza Pavla Ruska.

slovakia

left justify in out

„Je možné potvrdiť skutočnosť, že dozorový prokurátor žiadal osobitným návrhom rozšírenie dôvodov väzby. Avšak bližšie sa k uvedenému návrhu v súčasnosti vyjadrovať nebudeme, nakoľko tento ešte len bude predmetom rozhodovania súdu,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek. Okresný súd Bratislava II už v októbri minulého roku rozhodol o väzobnom stíhaní Pavla Ruska ktorý čelí obvineniu z objednávky vraždy. Krajský súd v Bratislave ho však v novembri nariadil prepustiť.

Polícia bývalého ministra hospodárstva a podnikateľa Pavla Ruska zadržala v pondelok 23. októbra 2017 v súvislosti s obvinením z objednávky vraždy. Vyšetrovatelia v tomto prípade už vypočuli spoluobvinených v tejto kauze, konkrétne Mikuláša Č., Miloša K. aj Róberta L. Všetci traja spoluobvinení v tomto prípade sú buď vo výkone trestu, alebo väzby, pričom sú spájaní s pôsobením v zločineckých skupinách. Pred vyšetrovateľom v tomto prípade vypovedali tiež napríklad bývalá manželka Pavla Ruska Viera, asistentka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová, Ján Kán, podnikateľ Marián Kočner, šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a ďalšie osoby.

Bývalý šéf TV Markíza Pavol Rusko je podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Prípad rieši Národná kriminálna agentúra, podľa medializovaných informácií boli podnetom informácie od Mikuláša Č., ktorý si odpykáva doživotný trest. Pavol Rusko obvinenia odmieta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies