Americká armáda tvrdí, že v Sýrii zrejme zabila vplyvného člena Islamského štátu

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 13:50 • 2 min
Americká armáda tvrdí, že v Sýrii zrejme zabila vplyvného člena Islamského štátu

WASHINGTON - Pri americkom útoku na severe Sýrie bol pravdepodobne zabitý vysokopostavený predstaviteľ teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Pri operácii boli údajne zabití aj ďalší dvaja "ozbrojenci".

slovakia

left justify in out

Pri americkom útoku na severe Sýrie bol pravdepodobne zabitý vysokopostavený predstaviteľ teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Oznámilo to Ústredné velenie armády Spojených štátov (CENTCOM), z vyhlásenia ktorého cituje agentúra AP. Zabitý predstaviteľ IS bol "zodpovedný za plánovanie teroristických útokov na Blízkom východe a v Európe", informoval CENTCOM. Pri operácii boli podľa jeho vyhlásenia zabití aj ďalší dvaja "ozbrojenci".

 

Na strane amerických síl a civilistov nedošlo k žiadnym obetiam ani zraneniam. Sýrska záchranárska skupina Biele prilby informovala, že pri útoku zahynula jedna osoba a ďalšie dve zranené osoby zomreli po prevoze do nemocnice. Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily (SDF) podporované USA uviedli, že americká armáda podnikla operáciu s použitím vrtuľníka z leteckej základne pri meste Ajn al-Arab (Kobané) pri tureckých hraniciach. Cieľom bol objekt patriaci tureckej ozbrojenej opozičnej skupine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies