Polícia upozorňuje, že kolaps futbalistu Eriksena nesúvisí s očkovaním proti ochoreniu Covid-19

NETKY.SK • 13 Jún 2021, 16:50 • 2 min
Polícia upozorňuje, že kolaps futbalistu Eriksena nesúvisí s očkovaním proti ochoreniu Covid-19

BRATISLAVA – Dánskemu futbalistovi Christianovi Eriksenovi nezlyhalo srdce počas zápasu Dánsko – Fínsko v sobotu (12. júna) pre očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

slovakia

left justify in out

Ako na sociálne sieti uvádza Polícia SR v statuse Hoaxy a podvody, podľa riaditeľa talianskeho futbalového klubu Inter Miláno Giuseppe Marotta, kde Eriksen pôsobí, futbalista nebol očkovaný proti COVID-19 a ani toto ochorenie neprekonal. Povedal to v rozhovore pre taliansky Rai sport.

 


Polícia ozrejmila, že vakcíny proti COVID-19 prešli prísnymi mechanizmami kontroly Európskej liekovej agentúry (EMA) a ich benefity extrémne vysoko prevyšujú riziká.

 

Ľuďom, ktorých zaujíma bezpečnosť vakcín a ich zloženie, odporúča nájsť kompletné informácie na stránke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.

 

Súvisiaci článok: EURO 2020: Eriksen ostáva po včerajšom kolapse v nemocnici, fanúšikom venoval úsmev


Dánsky stredopoliar skolaboval v závere prvého polčasu priamo na hracej ploche počas zápasu medzi domácimi Dánmi a Fínmi v rámci Majstrovstiev Európy vo futbale.

 

 

Po Eriksenovom skolabovaní nasledovalo jeho oživovanie na trávniku. Po čase sa Eriksena podarilo záchranárom prebrať, nasledoval transport do nemocnice.

 

Duel bol na dlhé desiatky minút prerušený. Keď z kodanskej nemocnice prišlo uistenie, že stav dánskeho reprezentanta je stabilizovaný, zápas po takmer dvojhodinovej pauze pokračoval.

 

Mohlo by vás zaujímať: Romelu Lukaku si získal srdcia všetkých. Keď strelil prvý gól, rozbehol sa ku kamere a pozdravil svojho kamaráta Eriksena



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies