Subdodávateľ Jaguar Land Rover v Nitre preinvestuje 100 miliónov eur

NETKY.SK • 17 August 2016, 15:12 • 2 min
Subdodávateľ Jaguar Land Rover v Nitre preinvestuje 100 miliónov eur

BRATISLAVA - Do Nitry mieri z oblasti automobilového priemyslu investícia vo výške 100 miliónov eur. Potvrdil to dnes po rokovaní vlády minister hospodárstva SR Peter Žiga (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Podľa informácií TASR by malo ísť o spoločnosť Gestamp Nitra, s. r. o., ktorá do konca roka 2021 plánuje vytvoriť 229 nových pracovných miest. "Bude to subdodávateľ Jaguar Land Rover (JLR). Mali by preinvestovať 100 miliónov eur a požiadali o štátnu pomoc vo výške 9 miliónov eur," priblížil.

 

Žiga si nemyslí, že ďalšie investície do SR prídu len za automobilkou Jaguar Land Rover. "Myslím si, že súčasná situácia na Slovensku praje investíciám. Sme svedkami množstva stretnutí s potenciálnymi investormi, respektíve s investormi, ktorí už na Slovensku sú a chcú v rámci svojich investícií expandovať. Riešime niekoľko veľkých prípadov," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies